Studio Westen | Fotografie

Verbeter je foto’s en vind ze terug!

Hoe je snel en eenvoudig foto’s bewerkt en opslaat in Lightroom, zodat je je beelden makkelijk terugvindt en je het maximale uit je foto’s haalt.

Is een van de volgende situaties voor jou herkenbaar?

Hele herkenbare vragen, daar liep ik een paar jaar geleden ook tegenaan. Mijn naam is Toine Westen en ik help je graag met het vinden van de antwoorden hierop.

Mijn eerste digitale foto’s stammen uit 2003. Je kunt je voorstellen dat ik sindsdien een aardige verzameling foto’s heb opgebouwd; de 100.000 grens is ondertussen ruim gepasseerd… Sinds die tijd heb ik meerdere computers en laptops gehad en heb ik ook verschillende opslagsystemen getest.

Je wilt niet weten hoe blij ik was toen ik een programma ontdekte waarin al die foto’s overzichtelijk worden weergegeven en gemakkelijk terug te vinden zijn. Heerlijk! En niet alleen als je duizenden foto’s hebt, ook bij een paar honderd is dit al reuze handig (en als je enthousiast fotografeert zit je daar zo aan!).

In het begin deed ik bijna nooit wat met mijn beelden, totdat ik me iets belangrijks realiseerde. De foto’s die je maakt met een digitale camera zijn net als ouderwetse negatieven. Het is nodig (of in ieder geval verstandig) om een aantal bewerkingen uit te voeren, voordat je je foto’s afdrukt of laat zien.

Tegenwoordig zijn bijna al mijn foto’s (licht) bewerkt. Niet in de zin dat ik elementen aan mijn foto’s toevoeg, of eruit verwijder, maar kleine aanpassingen om de foto net wat meer pit te geven. Daarnaast zet ik soms de foto om naar zwart-wit of maak ik een uitsnede, omdat het beeld daar sterker van wordt.

Ik vind het ontzettend leuk om anderen te leren hoe ook zij sterkere beelden kunnen creëren. Niet alleen tijdens het maken van de foto, maar ook in het proces daarna. Daarmee maak je je foto helemaal af!

Wil jij ook leren hoe je snel je foto’s verbetert en terugvindt?

Tijdens de workshop “Verbeter je foto’s en vind ze terug!” laat ik je zien hoe je je foto’s kunt opslaan en bewerken in vijf eenvoudige stappen. Je leert bijvoorbeeld: Ik leg alles rustig uit en natuurlijk gaan we veel oefenen! Ik maak tijdens de workshop gebruik van het programma Lightroom (waarmee je je foto’s kunt opslaan en bewerken). Als je dit programma niet hebt, kun je (kort voor de workshop) een gratis 30 dagen proefversie downloaden, zodat je wel alle oefeningen mee kunt doen. Deze proefversie is beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

Mijn doel is dat jij aan het einde van de dag weet hoe je het beste uit je foto’s kunt halen en hoe je je foto’s zo op kunt slaan dat je ze ook weer terug kunt vinden. Je gaat foto’s weer vanuit een heel nieuw perspectief zien.

Hoe ziet de workshop eruit?

De workshop wordt gegeven in een kleine groep van minimaal twee tot maximaal zes deelnemers. Op die manier leer je van elkaar en kan ik iedereen voldoende aandacht geven. Je ontvangt een syllabus waarin je aantekeningen kunt maken en alles na de workshop nog eens rustig door kunt nemen.

De workshop vindt plaats op zaterdag 31 oktober in de historische binnenstad van Leiden (10 minuten lopen van het station). We beginnen om 10:00 uur.

Uitleg en oefeningen wisselen elkaar tijdens deze dag af. Iedere deelnemer brengt een laptop met (een proefversie van) Lightroom mee, om de oefeningen te kunnen doen. Ik nodig je ook uit om een USB-stick of een harddisk met je eigen foto’s mee te nemen, zodat je hier direct mee kunt oefenen. Uiteraard zijn er ook oefenfoto’s beschikbaar.

Halverwege de dag is er een uitgebreide lunch en we besluiten de dag rond 14:30 uur.

Wat de reden is om deze workshop te doen?

Binnen één dag leer je hoe je het maximale uit je foto’s kunt halen. De foto’s die uit je camera komen, zijn nog niet af! Tijdens de workshop leer je hoe je de puntjes op de i zet om je beelden nog sprekender te maken. En hoe je je beelden opslaat, zodat je ze ook weer terug kunt vinden. Na deze dag kijk je weer heel anders tegen foto’s aan!

Je krijgt ook nog iets extra!

Ik vind het heel belangrijk dat je niet met vragen blijft zitten. Zodra je thuis aan de slag gaat met wat je hebt geleerd, komen er vast nog vragen op. Daarom geef ik als bonus de mogelijkheid om binnen twee weken na de workshop die vragen met mij te bespreken. Deze bespreking doen we via de computer of telefonisch, zodat je er niet speciaal voor naar Leiden hoeft te komen.

Daar heb ik zin in! Hoe geef ik me op?

Je investering voor deze workshop is € 119,- (inclusief BTW). Je kunt je aanmelden voor de workshop via het formulier hieronder. Je ontvangt dan binnen enkele minuten de voorlopige factuur, zodat je die al kunt betalen om je plaats voor de workshop definitief te bevestigen. Binnen twee dagen ontvang je de officiële factuur voor je administratie. Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Heb je ook zin om alles uit je foto’s te halen? Vul dan meteen het aanmeldformulier in!

Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust even contact met me op via e-mail (toine@studiowesten.nl) of via het contactformulier.

Jouw tevredenheid over deze workshop is voor mij heel belangrijk. Daarom is er een garantieregeling. Heb je actief aan de workshop deelgenomen (wat blijkt uit het maken van aantekeningen en het stellen van vragen) en heeft de workshop je niet gebracht wat je ervan verwacht had? Laat me dit dan direct na het eind van de workshop weten, dan krijg je een tegoedbon voor het volledige betaalde bedrag. Deze tegoedbon kun je binnen twaalf maanden besteden aan een ander product van Studio Westen | Fotografie.

Ja, ik meld me aan voor de workshop Verbeter je foto"s en vind ze terug!
 
Email *
Voornaam *
Tussenvoegsels
Achternaam *
Straat en huisnr *
Postcode *
Woonplaats *
Mobiel

Op alle workshops van Toine Westen zijn de workshop voorwaarden van Studio Westen | Fotografie van toepassing.