Studio Westen | Fotografie

IJs en noorderlicht in IJsland

14 – 21 november 2015

Herkenbaar?

Wil jij ook zo graag eens naar IJsland, maar heb je nog steeds niet geboekt?

Neem je eigenlijk nooit genoeg tijd voor je fotografie, terwijl je je wel verder wilt ontwikkelen?

Staat er altijd iemand op je te wachten als jij graag rustig foto’s wilt maken?

Heel herkenbaar… IJsland stond ook al even op mijn verlanglijstje, voordat ik (negen jaar geleden) besloot er naartoe te gaan. Dit bijzondere eiland heeft direct mijn hart gestolen. De uitzonderlijk mooie natuur is ruig en de landschappen zijn adembenemend. Sindsdien ben ik er dus ook al meerdere keren terug geweest om te fotograferen.

Mijn naam is Toine Westen en ik ben natuur- en landschapsfotograaf. Met heel veel plezier geef ik fotografieworkshops in binnen- en buitenland. In een ontspannen sfeer help ik je de volgende stap te zetten in je fotografie.

Graag neem ik je mee op een fotografische ontdekkingstocht over dit prachtige eiland.

Heb jij ook zin…

Ga dan mee met deze fotografieworkshop op IJsland!

Waarom zou je deelnemen aan deze workshop?

Tijdens deze workshop ligt de focus op fotografie en hier nemen we dus alle tijd voor. We werken vanuit twee “basiskampen”, zodat we de prachtige locaties in de buurt meerdere keren kunnen bezoeken onder verschillende licht- en weersomstandigheden. Hierdoor kun je de omgeving rustig in je opnemen en daardoor beter vastleggen.

Als jij open staat om te leren en je graag verder wilt ontwikkelen in je fotografie, dan is deze workshop geschikt voor jou. Dit geldt dus zowel voor beginners als gevorderden, die in het bezit zijn van een volledig instelbare (spiegelreflex) camera en een statief.

Om iedereen ruim voldoende aandacht te kunnen geven tijdens het fotograferen, werken we in een kleine groep. Ons gezelschap bestaat uit minimaal vier en maximaal vijf deelnemers.

’s Avonds bespreken we gezamenlijk de foto’s van die dag. Op die manier kun je de feedback de dag erna direct toepassen op je foto’s en nieuwe stappen zetten in je fotografie. Ook biedt dit de mogelijkheid om je te laten inspireren en te leren van de foto’s van anderen.

Om met het mooie ochtendlicht te kunnen fotograferen, hoeven we niet voor dag en dauw op. In deze tijd van het jaar komt de zon pas rond half tien op en gaat rond half vijf onder. Dit betekent dat we overdag voldoende daglicht hebben om te fotograferen. En ’s avonds met wat geluk de mogelijkheid hebben om het magnifieke noorderlicht te fotograferen!

De reisplannen van dag tot dag

Dag 1
Op zaterdag (14 november) vliegen we van Schiphol naar het vliegveld Keflavik in IJsland. Vervolgens rijden we naar ons hotel in het plaatsje Vik waar we twee nachten zullen blijven.

Dag 2
De volgende dag gaan we in de omgeving van Vik fotograferen. Hier vind je onder andere bijzondere watervallen, indrukwekkende basaltformaties en een zeer fotogeniek zwart lavastrand.

StudioWesten_20141108__DSC0545

Dag 3
Maandagmorgen zullen we in deze omgeving nog gebruik maken van het mooiste licht rond zonsopkomst. Daarna rijden we door naar het nationale park Skaftafell, waar we vier nachten zullen verblijven. Aan het eind van de middag zullen we het gebied rond het prachtige gletsjermeer Jökulsárlón gaan verkennen.

StudioWesten_20141105__DSC9152

Dag 4 t/m 6
Dinsdag, woensdag en donderdag hebben we alle tijd om in deze omgeving te fotograferen: de ijsschotsen in Jökulsárlón en stukken ijs in de branding die afsteken tegen het zwarte lavastrand. Ook zullen we een gletsjertong van dichtbij gaan bekijken, zodat je een indruk krijgt van de immense hoeveelheid ijs in een gletsjer.

StudioWesten_20141107__DSC0120

We maken een wandeling naar een zeer mooi gelegen waterval. Een speciale foto-excursie naar een ijsgrot (tegen bijbetaling) behoort ook tot de mogelijkheden!

StudioWesten_20141106__DSC9428

’s Avonds houden we in de gaten of het magnifieke noorderlicht zichtbaar is. En in dat geval gaan we er natuurlijk op uit om dat vast te leggen. Bij helder weer kunnen we op woensdag en de omringende avonden zelfs nog vallende sterren zien van de Leoniden meteorenzwerm.

StudioWesten_20141109__DSC0642

Dag 7
Op vrijdag rijden we dan weer rustig terug richting Keflavik. Onderweg zullen we nog stoppen om te fotograferen. Bijvoorbeeld in een geothermisch gebied met stomende beekjes en borrelende modderpoelen.

Dag 8
Zaterdag is ons avontuur dan helaas alweer ten einde. Deze ochtend vliegen we vanuit Keflavik weer terug naar Amsterdam.

Zie deze beschrijving vooral als een leidraad. Tijdens het fotograferen is het belangrijk om flexibel te zijn. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld inspelen op de (soms snel wisselende) weersomstandigheden. We zullen daarbij natuurlijk altijd zoeken naar de beste fotografische mogelijkheden.

Wat ook belangrijk is om te weten

De naam van het land zegt het eigenlijk al, het kan koud zijn op IJsland. Neem dus warme waterdichte schoenen en kleding (in laagjes) mee. En vergeet ook je muts en handschoenen niet.

De apparatuur die je nodig hebt is een volledig instelbare (spiegelreflex) camera, met voldoende geheugenkaartjes, tenminste één reserve batterij, je batterij-oplader en een statief. Zowel groothoek- als telelenzen zijn bruikbaar. En als je grijs (verloop) filters en/of een polarisatiefilter hebt, zou ik die zeker ook meenemen. Voor het bekijken van je foto’s is een laptop (met cardreader) ook handig.

We wandelen soms een stukje over ruw terrein. Een redelijke fysieke gesteldheid is dus nodig.

Zorg dat je goed verzekerd op pad gaat. Denk daarbij o.a. aan een reisverzekering, een annuleringsverzekering en een ziektekostenverzekering.

Ik vind het heel belangrijk dat jij geen risico loopt bij het boeken van deze workshop op IJsland. Omdat ik geen reisbureau ben, wordt de reis verzorgd door VakantieXperts, een reisbureau dat is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het calamiteitenfonds. Zo kan ik mijn volle aandacht richten op het ontwikkelen van een superleuke workshop.

Dat lijkt me wel wat! Hoe geef ik me op?

Zie jij het wel zitten om te gaan fotograferen op locaties, zoals in de foto’s hierboven? En ben je bereid om de kou te trotseren zodat je met prachtige foto’s weer thuis komt? Geef je dan op om mee te gaan naar IJsland!

De investering voor de workshop op IJsland bedraagt € 1495,-. Je kunt dit bedrag in één keer overmaken (dat is de voordeligste optie). Je kunt ook in twee termijnen van € 795,- betalen.

Het bedrag dat VakantieXperts in rekening zal brengen voor de reis ligt waarschijnlijk rond de € 985,-. Dit hangt voornamelijk af van de ticketprijs op het moment dat je boekt; hoe eerder je boekt, des te lager de prijs.

Er zijn slechts vijf plaatsen beschikbaar voor deze workshop. Dus als je mee wilt, geef je dan op!

Ja, ik wil mee naar IJsland!

Nog even in het kort

De workshop vindt plaats van zaterdag 14 t/m 21 november.

Inbegrepen bij de workshop: Inbegrepen bij de reis (verzorgd door VakantieXperts): Niet inbegrepen: Optioneel: foto-excursie in een ijsgrot; prijs is afhankelijk van aantal deelnemers (tussen € 170,- en € 260,-)

Wil jij ook fantastische foto’s maken op IJsland?

Meld je dan hier aan!

Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust even contact met me op via het contactformulier of bel of e-mail me (zie contact voor mijn gegevens).

Ik vind het belangrijk dat jij er voor de volle 100% achter staat om mee te gaan naar IJsland. Daarom is er een garantieregeling voor als je je bedenkt. Heb je je voor 1 september 2015 aangemeld? Dan kun je jouw aanmelding binnen 14 dagen na inschrijving kosteloos ongedaan maken. Als je het geld dan al hebt overgemaakt, krijg je het volledige bedrag teruggestort op je rekening.

Zie jij jezelf al op IJsland staan fotograferen?

Geef je dan op via onderstaande knop!


Ja, ik wil mee naar IJsland!