Studio Westen | Fotografie

Betere foto’s binnen 10 weken!

Begrijpelijke uitleg over het maken en verbeteren van je foto’s

Herken jij je in een van de volgende situaties?

Heel herkenbaar… ook ik liep tegen deze problemen aan. Mijn naam is Toine Westen en ik zou het heel leuk vinden om jou hiermee te helpen.

Fotograferen doe ik al van jongs af aan, maar ik deed dat voornamelijk op de automatische stand. Toen ik zo’n 10 jaar geleden overstapte op digitale fotografie wilde ik nu eindelijk weleens weten hoe zo’n camera echt werkt. En hoe ik zelf de beslissingen over de uitkomst van de foto’s kon nemen i.p.v. dat de camera dat voor mij deed.

Ik volgde de Basisopleiding fotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sindsdien ben ik autodidact en heb ik specialistische workshops gevolgd om me verder te ontwikkelen in de disciplines die ik het allerleukste vind: natuur- en landschapsfotografie.

Inmiddels heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik schrijf (online) artikelen voor fotografie platforms zoals Zoom.nl en Natuurfotografie.nl. En ik geef fotocursussen en workshops in binnen en buitenland.

Wil jij ook zelf kiezen hoe je foto’s eruit zien?

Hoe zou jij het vinden als je helemaal zelf kon beslissen hoe je foto’s eruit komen te zien? Zodat jij kan kiezen waar de foto scherp is of niet. En waar de nadruk op komt te liggen in de foto.

Zou het niet heerlijk zijn als je je niet bij elk knopje op je camera hoeft af te vragen waar het voor dient? Of dat je foto’s opvallen doordat je net die verrassende invalshoek hebt gekozen?

Door mee te doen aan “Betere foto’s binnen 10 weken!” liggen deze mogelijkheden binnen handbereik.

Waarom zou je mee doen?

Binnen 10 weken leer je de basis van de fotografie. Zodat je de foto’s kunt maken die jij wilt maken. En zodat je weet hoe je het onderwerp in je foto goed naar voren laat komen.

De cursus bestaat uit drie delen.

In het eerste deel krijg je in begrijpelijke taal uitleg over de basisbegrippen binnen de digitale fotografie (sluitertijd, diafragma, ISO en witbalans). Je leert: Tijdens het tweede deel ga je de kracht van compositie ervaren. Je krijgt uitleg over: In het derde deel leer je hoe je je foto’s kunt nabewerken en opslaan. We gaan in op: Ik leg alles rustig uit, je kunt tussendoor vragen stellen en natuurlijk gaan we heel veel oefenen!

Tijdens de laatste workshop maak ik gebruik van het programma Lightroom (waarmee je je foto’s kunt opslaan en bewerken). Als je dit programma niet hebt, kun je (kort voor de workshop) een gratis 30 dagen proefversie downloaden, zodat je wel alle oefeningen mee kunt doen. Deze proefversie is beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus duurt 10 weken en elke week is er een bijeenkomst. Drie van deze bijeenkomsten zijn live workshops. Deze dagen krijg je uitleg in begrijpelijke taal en gaan we vooral veel oefenen. De workshops worden gegeven op zaterdag 19 september, 10 en 31 oktober in Leiden.

De andere bijeenkomsten zijn online. Elke week krijg je een foto-opdracht om te oefenen met de stof die je geleerd hebt. Tijdens de online sessies kun je hierover vragen stellen en we bespreken dan ook de opdracht van die week. Deze avonden zullen plaatsvinden op woensdag 16, 23 en 30 september, 14 en 21 oktober, 4 en 11 november.

Doordat je wekelijks oefent en feedback krijgt op je foto’s maak je je de stof makkelijker eigen. Hierdoor kun je snel stappen maken naar een volgend niveau.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal vier tot maximaal acht deelnemers. Op die manier kan ik iedereen voldoende aandacht geven en leer je van elkaar. Je ontvangt een syllabus waarin je aantekeningen kunt maken en alles na de workshops nog eens rustig door kunt nemen.

Voor wie is deze cursus NIET bedoeld?

Deze cursus is niet voor jou bedoeld als je denkt dat je alleen door te luisteren leert fotograferen. Natuurlijk is het handig als je goed luistert wanneer ik iets uitleg ;) Maar je leert pas fotograferen door het zelf te doen.

Ik kan je alleen verder helpen als jij zin hebt om te leren door te oefenen en vragen te stellen als je iets niet begrijpt.

Daar heb ik zin in! Hoe geef ik me op?

Deze cursus bestaat uit drie workshops en zeven online feedback-sessies. De investering is € 499,-. Hiervoor krijg je duidelijke uitleg en veel persoonlijke aanwijzingen, zodat je binnen korte tijd je camera leert kennen en mooiere foto’s maakt.

Hier kun je je aanmelden voor de workshop. Je ontvangt dan binnen enkele minuten de voorlopige factuur, zodat je die al kunt betalen om je plaats voor de workshop definitief te bevestigen. Binnen twee dagen ontvang je de officiële factuur voor je administratie. Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Ja, ik geef me op!

Wat anderen over mijn cursussen zeggen?

Bedankt voor een erg leerzame cursus! Het was een mooie introductie over wat mijn camera kan. En echt een gewaarwording om te zien dat ik niet alleen foto’s kan maken, maar echt mooie dingen kan creëren.
Lida van der Merwe


Ik had geen idee wat sluitertijd, ISO-waarde en diafragma was, maar na een aantal oefeningen, en het uitproberen met m’n fototoestel, ging het licht branden. En aan het einde van de ochtend [van de eerste workshop] kreeg het fototoestel een heel andere dimensie, ik voelde onbeperkte mogelijkheden. Ik kan bijna niet wachten tot morgen, om hetgeen dat ik geleerd heb uitgebreid te oefenen.
Nogmaals helemaal geweldig.
Toine, bedankt.
Gerard Luten


Heb je ook zin om snel beter te leren fotograferen?

Vul dan meteen je gegevens in!

Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust even contact met me op via e-mail (toine@studiowesten.nl) of via het contactformulier.

Ja, ik geef me op!

Vragen en antwoorden

V: Ik ben verhinderd op een van de avonden. Kan ik toch deelnemen aan de cursus?
A: Ja, je kunt gewoon deelnemen. Mocht je op een van de workshopdagen niet kunnen, neem dan even contact met me op via e-mail (toine@studiowesten.nl) of via het contactformulier.

V: Is er een garantieregeling?
A: Ja, jouw tevredenheid is voor mij heel belangrijk.

Binnen 14 dagen na aanmelding kun je je aanmelding kosteloos ongedaan maken. Je krijgt het volledige bedrag teruggestort op je rekening.

Daarnaast is er nog een extra garantieregeling, waar je gebruik van kunt maken t/m de eerste workshopdag. Heb je actief aan de workshop deelgenomen (wat blijkt uit het maken van aantekeningen en het stellen van vragen) en heeft de workshop je niet gebracht wat je ervan verwacht had? Laat me dit dan direct na het eind van de workshop weten, dan krijg je een tegoedbon voor het volledige betaalde bedrag. Deze tegoedbon kun je binnen twaalf maanden besteden aan een ander product van Studio Westen | Fotografie.

Ja, ik geef me op!